استاندار ایلام ناامید از ورود گردشگران خارجی به استان تحت مدیریت خود است.

محمدرضا مروارید در نشست خبری روز شنبه (دوم اردیبهشت) با خبرنگاران سراسری در استان ایلام گفت: در نقاطی مانند ایلام امیدی زیادی برای ورود گردشگر خارجی نداریم، باید یک سری خدمات داده شود و مسیر را برای ورود سرمایه‌گذار و هزینه کردن آن آماده کنیم، البته کمک می‌شود اما باید بیش از این باشد.

او با تاکید بر این جملات که وارد کردن گردشگر خارجی به این سادگی‌ها نیست، خطاب به خبرنگاران گفت: این را به گوش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برسانید که برای رخ دادن این اتفاق باید بیشتر به ما کمک کنند.

او در ادامه با بیان این که استان ایلام مشکلات زیادی از گذشته داشته و بعد از سال‌ها در حال پیدا کردن جایگاه خود در کشور است، به قرار گرفتن این استان در حاشیه کشور اشاره کرد و گفت: به همین دلیل قبل از انقلاب به دلیل مشکلات زیاد و بعد از انقلاب با آغاز جنگ تحمیلی و درگیری مردم، معمولا از قطار توسعه همیشه عقب مانده است.

او در ادامه با بیان این که استان ایلام مشکلات زیادی از گذشته داشته و بعد از سال‌ها در حال پیدا کردن جایگاه خود در کشور است، به قرار گرفتن این استان در حاشیه کشور اشاره کرد و گفت: به همین دلیل قبل از انقلاب به دلیل مشکلات زیاد و بعد از انقلاب با آغاز جنگ تحمیلی و درگیری مردم، معمولا از قطار توسعه همیشه عقب مانده است.

وی بازسازی و انجام اقدامات توسعه‌ای را یکی از موضوعاتی دانست که پس از ۳۰ سال بالاخره آغاز شده و افزود: در طول این ۳۰ سال فکر می‌کنم ایلام به مرحله‌ای رسیده که در گردشگری قدم‌هایی را بردارد.

او برگزاری جشنواره‌های مختلف استانی با موضوعات متفاوت را از اقدامات این استان در زمینه شناساندن آن به کشور دانست و درباره‌ی اقدامات انجام شده در زمینه ایجاد مسیرهای مذهبی و نتیجه ساخت سد سیمره برای مردم استان ایلام داشته است، گفت: سالی چهار میلیون نفر به این استان رفت و آمد دارند یکی از بحث‌ها این بود کسانی که برای اربعین از مرز ایلام عبور می‌کردند، زمانی که وارد استان شدند بعد از آن در نوروز نیز همراه با خانواده‌های خود به استان آمدند.

 او سند این ادعا را پرسشنامه‌هایی دانست که به گردشگران نوروزی ارائه شده و ادامه داد: در زمینه راه‌اندازی تورهای راهیان نور استان ایلام 20 سال از نقاط شلمچه و خوزستان دیرتر کار خود را آغاز کرد.

وی همچنین با بیان اینکه تا چهار سال پیش هیچ توری به ایلام وارد نمی‌شد گفت: خوشبختانه برگزاری این اقدامات در حال رونق گرفتن است.

او پروژه سد سازی در محوطه تاریخی سیمره را یک اتفاق دانست که در سطح ملی تصمیم گیری شده و افزود: این سد جزو سدهای برقی آبی است. قرار بود چند سد ساخته شود که به جز سیمره بقیه حذف شدند.

وی همچنین بیان کرد: از سال ۷۵ اقدامات برای ایجاد سد سیمره آغاز شد، در حالیکه اگر میراث فرهنگی در طول 20 سال گذشته مطالعات و کارهایش را در این محوطه انجام داده بود، مشکلات کمتر بود.

او اضافه کرد: هرچند تلاش کردند آثار را حفظ کنند، اما سودی که سد برای مردم داشت قطعا زیاد است. این سد روزانه ۴۸۰ مگاوات برق تولید می‌کند. آب آن برای آشامیدن نیست، اما بحث کشت ماهی در قفس از دو سال پیش باب شده است. از سوی دیگر یک‌سری مشکلات نیز برای کشاورزان ایجاد شده است.

مرواید افزود: چند سال است که علیه سدسازی شعار می‌دهند، این در حالی است که آب هدر نمی‌رود اما ۲.۵ میلیون متر مکعب به سمت عراق رفته و هدر می‌رود.

استاندار ایلام همچنین درباره حضور سرمایه‌گذار خصوصی گفت:‌ سرمایه‌گذاری ریسک بالایی دارد، زمانیکه سرمایه‌گذاری آب گرم دهلران کار خود را آغاز کرد، من نگران نتیجه کار بودم. این نوع اتفاقات کم رخ می‌دهد، دولت باید کمک کند. در غار علیصدر همدان ۳۰ سال پیش هیچ‌چیز نبود، اما دولت کمک کرد و پس از آن از طریق سازمان همیاری وارد شدند و این قضیه جا افتاد، هتل شکل گرفت و آن را به بخش خصوصی واگذار کردند.

وی در ادامه تاکید کرد: در نقاطی مانند ایلام امیدی زیادی برای ورود گردشگر نداریم باید یک سری خدمات داده شود. باید مسیر را برای ورود سرمایه‌گذار و هزینه کردن آن آماده کنیم. البته کمک می‌شود، اما باید بیش از این باشد.


* فکر می‌کنند خانم ابتکار از شب تا صبح ریزگرد تولید می‌کند


وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ریزگردها گفت:‌ این قضیه سیاسی شده است و فکر می‌کنند خانم ابتکار از صبح تا شب ریزگرد تولید می‌کند. در حالی که من از کودکی با این مسئله آشنا بودم. این یک بحث جهانی است، در حالی است گاهی از شمال آفریقا ریزگرد می‌آید.

او افزود: ۶۰۰ هزار هکتار زمین بیابانی در عراق وجود دارد. ۹۰ درصد ریزگردهای ایلام از عراق و سوریه وارد می‌شوند. این فقط یک پروسه بلندمدت نیاز دارد تا در همکاری بین‌المللی بتوانیم به نقطه‌ای برسیم.

وی همچنین با اشاره به این که در طول ۵ سال گذشته 40 هکتار از بیابان‌های ایلام به جنگل تبدیل شده افزود: امسال در همکاری با عراق بیابان‌زدایی را آغاز کرده‌ایم تا در همه شهرستان‌ها اقدامات مورد نیاز انجام شود. حتی تسهیلاتی به مردم داده شده تا پنجره‌های خود را دو جداره کنند. سازمان ملل نیز یک سری کارهایی در این زمینه دارد و امیدواریم با بهتر شدن امنیت در عراق، بتوانیم آنها را سازماندهی کنیم.

«مروارید» در دامه با تاکید بر این که استان ایلام آثار تاریخی و جاذبه‌های توریستی زیادی دارد گفت: متاسفانه تا امروز نتوانسته‌ایم خود را نشان دهیم، چون راه‌های مواصلاتی و فرودگاه نداشتیم و دو پرواز در هفته داشته‌ایم، اما خوشبختانه مدتی است پروازها در روز به سه‌بار نیز رسیده است. همچنین نوید می‌دهیم که کارکرد یکی از پتانسیل‌های گردشگری در استان برنامه‌ریزی شود.

وی با اشاره به تسهیلات و اقداماتی که منابع طبیعی انجام می‌دهد، بیان کرد: این اقدامات باید به گردشگری نیز سرایت کند.

استاندار ایلام با بیان اینکه ایلام نقطه مرزی است و مرز مهران پرتردد است گفت:‌حداقل ۴ میلیون نفر در مرز در طول سال تردد دارند.

وی ادامه داد:‌ دولت باید در زمینه ساخت هتل استثناها را وارد کند. باید انتظار داشته باشیم که هتل نیز در استان ساخته شود.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم یک تله‌کابین با جمعیت ۶۰۰ هزار نفری استان بسازیم، قطعا جواب نمی‌دهد. با توجه به جمعیت کم استان نیاز به زمینه‌سازی داریم که باید دولت نیز کمک کند.


مشکلات بیمه صنایع دستی باید برطرف شود.


او با اشاره به مشکلاتی که در زمینه بیمه صنایع دستی و فرش‌بافان در استان ایلام نیز وجود دارد، گفت:‌ از طریق سازمان هدفمندی یارانه‌ها قول‌هایی برای بیمه هنرمندان داده شده است. ۱۵ هزار نفر هنرمند در این زمینه باید بیمه شوند.

او افزود: از سوی دیگر یگان حفاظت نیز پراکنده است و باید فکری در این زمینه شود.