معاون رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای بسیار بالای استان کرمان در حوزه میراث فرهنگی، آثار تاریخی، جاذبههای گردشگری و رشته های مختلف صنایعدستی است، گفت: ثبت جهانی پنج اثر کرمان نشان دهنده اهمیت تاریخی و تمدنی این استان است، به گونهای که کرمان دارای بیشترین آثار ثبت جهانی در بین استانهای کشور است.
«مسعود سلطانیفر»، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم جشن ثبت جهانی بیابان لوت و ثبت جهانی سه قنات استان کرمان در قالب پرونده قناتهای ایرانی که شب گذشته (۵ شهریور) برگزار شد گفت: در حال حاضر استان کرمان با پنج اثر ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو دارای بیشترین تعداد آثار ثبتی در بین استانهای کشور است که سه اثر این استان در دو سال گذشته و در دولت تدبیر و امید در یونسکو ثبت شده است.
وی با بیان اینکه جاذبههای گردشگری و میراث فرهنگی بینظیر استان کرمان میطلبد که گردشگران داخلی و خارجی بسیار زیادی به این استان سفر کنند، اظهار کرد: در سال ۹۲ حدود ۷ هزار گردشگر خارجی به استان کرمان سفر کردند، اما در پنج ماهه اول امسال ۱۶ هزار نفر گردشگر خارجی به این استان سفر کردهاند که پیشبینی میکنیم این تعداد تا پایان سال جاری به ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر برسد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: البته استان کرمان دارای ظرفیتهای بسیار زیادی است و این استان باید خود را برای میزبانی سالیانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی آماده کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در ادامه گفت: اتفاقات بزرگی در سالهای اخیر در کشور و خصوصا در استان کرمان روی داده است. در سه سال گذشته توانستیم پنج اثر و پرونده بزرگ را در یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت کنیم که سه اثر متعلق به استان کرمان است.
سلطانیفر افزود: در فرآیند بررسیهای کارشناسی پروندههای کویر لوت و قنوات با موانعی مواجه شدیم، اما در نهایت این آثار به ثبت جهانی رسیدند.
وی گفت: کارشناسان و اعضا یونسکو در رابطه با پرونده قناتهای ایران ابهاماتی داشتند که تیم تهیه پروندههای ثبت جهانی این سازمان با ۲۱ عضو یونسکو در اینباره صحبت و آنها را نسبت به اهمیت قناتهای ایران توجیه کردند و در این رابطه سفرای کشورهای عضو نیز در تهران دعوت و با آنان رایزنیهای لازم صورت گرفت و به لطف خداوند متعال این اتفاق رخ داد و شاهد ثبت هردو پرونده پیشنهادی ایران در یونسکو بودیم.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: آثار ثبت جهانی در دهها هزار سایت گردشگری دنیا درج میشود و گردشگران میتوانند از این بناها بازدید کنند، ضمن اینکه این آثار، محلی برای انجام مطالعات باستان شناسان خواهد شد.